Städdag söndag den 24 oktober kl. 10.00-14.00

Äntligen kan vi samlas igen och hjälpas åt med att göra lite höstfint!
Vi ber er alla som är boende och fastighetsägare att hjälpas åt och för att hålla nere våra gemensamma kostnader samt träffa era grannar.
Nedan syns vad vi önskar genomföra under dagen, alternativt utföra det innan om man inte kan närvara just denna dag.
Dagen till ära kommer en container avsedd för trädgårdsavfall att finnas tillhands för du ska kunna slänga ditt eget trädgårdsavfall samt det som är gemensamt. Observera att inget annat än trädgårdsavfall får slängas i denna container, inga papperssäckar heller!


• Plocka skräp i hela vårt område som sedan slängs i kärl för hushållssopor.
• Sopa upp löv och grenar på gårdar, på vändplaner och på parkeringsområdet som slängs i containern.
• Enligt avtal, städa av din fasta och eller hyrda parkeringsplats.
• Återstående armaturer i området som ännu inte fått en ny lågenergiljuskälla ska vi nu byta ut. Totalt ljuskällor 30-40 stycken samt putsa/städa av glasbubblorna som idag är mycket smutsiga för att öka ljuset. Vi har ljuskällor och stegar för ändamålet.
• Det är mycket trångt i vissa gemensamma cykelförråd. Gå ihop i respektive länga och städa ur era gemensamma cykelförråd från allt annat än cyklar, i många förråd behöver det både städas och gamla- cyklar och annat som tar upp plats. I varje förråd ska det normalt stå två cykelställ, allt annat ska bort.
Ni ombesörjer själv transport till tippen av det som ska slängas, cyklar och större saker får inte slängas i miljöhuset.
• Vi behöver att någon/några går runt i området och kontrollerar samtliga stuprör och lövrensare på fastigheter och förråd och dokumenterar vilka stuprör som saknar lövrensare och var.
• Vi uppskattar och vill att gårdarna ska vara fina. Vi ber alla att respektera att gårdarna (all mark mellan fastigheterna) är samfällda/gemensamma, att man som boende inte ställer ut gamla möbler på gårdarna som inte är i gott skick och tas om hand eller ställer andra saker framför sina fastigheter eller i rabatter mot förråden eller på annan samfälld mark i området. Det går bra om man tillfälligt behöver ställa ut något och nyttja den samfällda marken, dock för en kort tid och i överenskommelse
med styrelsen och med fördel att man pratar med sin närmaste grannar och lägger en lapp i lådan.
Man får inte heller göra åverkan eller på egen hand sätta upp saker på förråden som inte är överenskommet med styrelsen.
• Renoverar man, se till att minimera tiden material förvaras på samfälld mark och i övrigt håller snyggt framför sin fastighet och förvarar cyklar i de gemensamma förråden för att inte begränsa framkomligheten, blåljuspersonal, hemtjänst och posten mfl ska snabbt kunna ta sig fram mellan fastigheterna.
• Många har värmepumpar framför sina fastigheter, samtliga boende ska se till att kondensvatten leds ner i dräneringen. Det är därmed inte ok att ställa en tunna eller balja under värmepumpen där det ofta sen rinner över eller att inte leda bort vattnet alls. Vatten rinner ut på asfalten eller trädäck och fryser till is och orsakar olyckor.
• Städa av inne i miljöhuset! Tyvärr slänger en del boende plast, kartong och tidningar i ”blandat avfall”! Observera att dessa material ska sorteras ut och slängas i kärlen märkta för dessa material.

Vi samlas kl. 14.00 vid närlokalen för gemensam enklare förtäring!
Tack på förhand
Vänligen Styrelsen