Grannsamverkan inom Midgård

Det finns nu en grupp om 10 personer boende i Midgård som deltagit i polisens information kring Grannsamverkan och är sk ”grannsamverkare”.

Polisen har varit här och informerat gruppen om vad man ska tänka på för att undvika inbrott, skadegörelse mm.

Är det någon som vill ansluta- starta en ny grupp så går det bra. Gruppen ska bestå av minst 10 personer.  Kontakta Sylvana Wiström om du är intresserad av mer info, såsom kontaktuppgifter till bl a polisen.

Täby kommun har tillsammans med polisen en lång tradition av Grannsamverkan (GSV). I Täby finns närmare 11 000 hushåll anslutna till GSV. Trenden i både Täby och flera norrförorter är att villainbrotten har ökat.

Inbrott, stölder och skadegörelse sker ofta i skydd av anonymitet. Genom ökad kunskap och engagemang kan grannar tillsammans minska anonymiteten och tillsammans motverka mycket av den brottslighet som sker i bostadsområden. Genom nätverket kan de boende hjälpas åt att hålla uppsikt över varandras bostäder och närområdet.

Arbetet sker i samverkan med polisen som bistår med kunskap och information. Traditionellt bygger grannsamverkan på dialog och samarbete mellan de boende och polisen, men idag ser vi en utveckling där flera parter tar ett aktivt ansvar.

Kontaktperson för gruppen:

Sylvana Wiström 21f

wistromsylvana@gmail.com